Politie haalt auto van de weg en vindt groot geldbedrag

donderdag 9 juli 2015

De Lutte - Na een tip dat er vanuit Duitsland een auto naar Nederland onderweg was met een groot geldbedrag, hield de politie zaterdag 4 juli bij de grensovergang De Lutte een auto van de weg. Agenten troffen in de auto inderdaad een groot geldbedrag aan. De bestuurder, een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd aangehouden.

Nadat omstreeks 2.30 uur vanuit Duitsland een tip binnenkwamover de auto met geld, hield de politie de grensovergang goed in de gaten. Ookwerd informatie over de auto in het ANPR systeem gezet. ANPR betekent AutomaticNumber Plate Recognition. Een camera scant kentekens van voorbijrijdendevoertuigen. De politie kan gebruik maken van deze gegevens.

Om 3.15 uur was er een ANPR hit toen de auto de grens bij DeLutte passeerde. Daarop achterhaalden agenten de auto en haalden deze bijRijssen van de snelweg. De bestuurder werd aangehouden op verdenking vanwitwassen en de auto werd in beslag genomen voor onderzoek. Tijdens onderzoek inde auto troffen agenten een groot geldbedrag aan. De hoogte van het geldbedragkan nog niet worden genoemd in het belang van het onderzoek. De 26-jarige man isverhoord en daarna in vrijheid gesteld. Hij blijft nog wel verdachte in dezezaak. De politie zet het onderzoek voort.

2015323735

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Oldenzaal | 112 alarmeringen Oldenzaal | Goedkoop Tanken in Oldenzaal | Supermarkten in Oldenzaal | Weerbericht Oldenzaal