Agenten Grensoverschrijdend politieteam ontdekken zakken vol gestolen spullen

woensdag 7 december 2016

Enschede - Een Duitse en een Nederlandse agent van het Grensoverschrijdend politieteam hielden op dinsdag 6 december op de Wicher Nijkampstraat twee mannen van 33 en 39 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. In de auto van de twee werden onder andere drie vuilniszakken vol met waarschijnlijk gestolen spullen gevonden.

Het internationale koppel surveilleerde in burgerkleding en in een opvallende auto in de omgeving van de Deurningerstraat in Enschede. De agenten zagen op de parkeerplaats bij een supermarkt auto staan met Duits kenteken. Een inzittende liep op dat moment met een lege tas naar de supermarkt. De agenten besloten de situatie een tijdje te observeren. Vijf minuten later rende de inzittende met een volle tas terug naar de auto, waarna deze er vandoor reed. Dit zeer verdachte gedrag was voor de agenten aanleiding om de auto op de Wicher Nijkampstraat een stopteken te geven voor een identiteitscontrole.

Het onderbuik gevoel van de agenten dat er iets niet in de haak was bleek te kloppen. Op de achterbank zagen zij een (naar later bleek voor diefstal geprepareerde) tas liggen met daarin een paar nieuwe schoenen met het beveiligingslabel er nog aan. Tijdens de controle die volgde werd een tas gevonden met spullen die waarschijnlijk bij de supermarkt zijn gestolen. In de kofferbak lagen drie vuilniszakken die waren gevuld met nieuwe kleding, cosmetische apparatuur en etenswaren. De twee inzittenden werden daarop aangehouden op verdenking van diefstal. Uit het politiesysteem bleek dat de 39-jarige al gesignaleerd stond voor een eerdere diefstal. 

2016595639 FB

 

 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Oldenzaal | 112 alarmeringen Oldenzaal | Goedkoop Tanken in Oldenzaal | Supermarkten in Oldenzaal | Weerbericht Oldenzaal