Politie ontdekt twee hennepkwekerijen

dinsdag 2 december 2014

Enschede - De politie ontdekte op maandag 1 december hennepkwekerijen in woningen aan de Shackletonstraat en de Hunzestraat.

De kwekerij aan de Shackletonstraat kwam aan het licht na eenoverlastmelding in de nacht van 30 op 1 december. Toen agenten bij de bewonerlangs gingen, troffen zij in de woning een in werking zijnde hennepkwekerij aanmet 64 planten. Ook waren er sporen van een eerdere oogst. Mogelijk werd destroom illegaal afgetapt. De elektriciteitsmeter wordt hiervoor nog onderzocht.De bewoner van de woning werd aangehouden.

De kwekerij aan de Hunzestraat werd ontdekt naar een melding viaMeld misdaad anoniem. Agenten troffen in de woning een in werking zijndehennepkwekerij aan met 590 planten. Ook hier was er sprake van een eerdere oogsten werd de stroom illegaal afgetapt. De bewoner werd aangehouden

Een gevaar voor uw wijk!

Een hennepkwekerij lijkt misschien onschuldig, maar dat is hetniet. Henneptelers veroorzaken regelmatig overlast in woningen en in de buurt.Een kwekerij kan schade en overlast veroorzaken door lekkages, stank enschimmelvorming. Daarnaast is het brandgevaar groot; vaak tappen henneptelersonverantwoord en onveilig elektriciteit af waardoor levensgevaarlijke situatieskunnen ontstaan. Bovendien kosten deze kwekerijen ons allen geld. Het illegaalstroom aftappen door henneptelers leidt tot een hogere energierekening vooriedereen, ook voor u.

Hoe herken ik een hennepkwekerij?

Er zijn verschillende signalen die op een hennepkwekerij in uwbuurt of buurwoning kunnen wijzen:

Meld het bij de politie!

Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurthennep wordt gekweekt? Aarzel dan niet en bel de politie via 0900-8844. Wilt uanoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

2014195250, 2014195828

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Oldenzaal | 112 alarmeringen Oldenzaal | Goedkoop Tanken in Oldenzaal | Supermarkten in Oldenzaal | Weerbericht Oldenzaal