Politie heeft hennepplantage ontmanteld.

dinsdag 28 juni 2016

Enschede - Bewoner was niet in de woning aanwezig. Hij wordt door de politie gezocht om een verklaring af te leggen.

De politie heeft op maandag omstreeks 21.00 uur een hennepplantage opgerold in een woning aan de Waalstraat in Enschede. In de woonkamer troffen de agenten een kweekruimte aan met een 395 planten. In de kamer hingen 20 assimilatielampen, stonden 2 koolstoffilter en werd de luchtverversing geregeld door een aan- en afvoerinstallatie.

Tevens was er sprake van het illegaal aftappen van de stroom. Nadat medewerkers van Enexis de stroomvoorziening afsloten kon de plantage veilig worden ontmanteld. De planten en toebehoren zijn in beslaggenomen en vernietigd. De bewoner van het pand was niet aanwezig. Hij wordt nog gezocht om een verklaring af te leggen.

Hennepkwekerij: gevaar voor uw wijk!

Een hennepkwekerij lijkt misschien onschuldig, maar dat is het niet. Henneptelers veroorzaken regelmatig overlast in woningen en maken de buurt onveilig. Een kwekerij kan schade en overlast veroorzaken door lekkages, stank en schimmelvorming. Daarnaast is het brandgevaar groot; vaak tappen henneptelers onverantwoord en onveilig elektriciteit af waardoor er soms levensgevaarlijke situaties ontstaan. Bovendien kosten deze kwekerijen ons allen geld. Het illegaal stroom aftappen door henneptelers leidt tot een hogere energierekening voor iedereen, ook voor u.

 

Hoe herken ik een hennepkwekerij?

Er zijn verschillende signalen die op een hennepkwekerij in uw buurt of buurwoning kunnen wijzen:

- Warme en/of vochtige muren

- Non-stop zoemende of brommende geluiden

- Afgeplakte ramen, ramen en gordijnen die nooit open gaan

- Stankoverlast in de vorm van henneplucht

- Bouwwerkzaamheden en sjouwactiviteiten op vreemde tijdstippen

- Stroomstoringen op het elektriciteitsnet, zoals knipperende lampen of schommelingen in de stroomsterkte

- Continue condensvorming op de ruiten

- Bewoners die nooit of heel kort op vaste tijdstippen thuis zijn in combinatie met één of meerdere van de bovenstaande signalen.

 

Meld het bij de politie!

Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt hennep wordt gekweekt? Aarzel dan niet en bel de politie via 0900-8844. Wilt u anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Laat het ons weten via het formulier.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Oldenzaal | 112 alarmeringen Oldenzaal | Goedkoop Tanken in Oldenzaal | Supermarkten in Oldenzaal | Weerbericht Oldenzaal