Nederlandse politie neemt onderzoek naar schietincident Gronau over van Duitse collega’s

donderdag 8 juni 2017

Enschede/Gronau - Het onderzoek naar aanleiding van het schietincident van woensdagochtend 24 mei aan de Eperstrasse in Gronau, waarbij een 45-jarige man gewond raakte, wordt overgenomen door de Nederlandse politie. Die nacht werd het slachtoffer, terwijl hij nog in zijn auto zat, rond 00.30 uur op een parkeerplaats onder vuur genomen. Hij werd aan zijn verwondingen behandeld in het ziekenhuis en verkeert buiten levensgevaar.

Persoonsverwisseling

Het onderzoek wordt door de Nederlandse politie overgenomen omdat er mogelijk een connectie bestaat tussen dit schietincident en het onderzoek naar de aanslag op een kapper in Enschede op donderdagavond 2 februari j.l. aan de Kottendijk. In dit laatste onderzoek, waarbij de 50-jarige eigenaar van de kapperszaak ernstig gewond raakte, wordt rekening gehouden met een persoonsverwisseling.

Informatie gezocht

Het rechercheteam dat onderzoek doet naar deze zaken is dringend op zoek naar informatie over beide incidenten. Eventuele getuigen van het schietincident of mensen die iets hebben gezien van het schietincident in Gronau kunnen zich melden via het tipformulier op deze pagina of via telefoonnummer 0900-8844. Ook mensen die verband kunnen leggen tussen beide zaken worden met klem opgeroepen zich te melden. Voor de tip die leidt tot de oplossing in de zaak met de aanslag op de kapper is een beloning van € 15.000,- beschikbaar.

2017052445

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Oldenzaal | 112 alarmeringen Oldenzaal | Goedkoop Tanken in Oldenzaal | Supermarkten in Oldenzaal | Weerbericht Oldenzaal