Verdachte plofkraak Enschede langer vast

vrijdag 29 april 2016

Enschede - Onderzoek naar de plofkraak is nog steeds in volle gang. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Een van de op 13 april aangehouden mannen, een 26-jarige man uit Enschede, die verdacht wordt van betrokkenheid bij de enorme explosie bij de geldautomaat en diefstal van geld in de Brouwerijstraat op 11 maart jl. blijft 90 dagen langer in voorarrest. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank Overijssel vandaag bevolen. Een 54-jarige man uit Enschede wordt heengezonden. Hij blijft wel verdachte in deze zaak.

Op vrijdagochtend 11 maart vond er om 6.30 uur een enorme explosie plaats bij de pinautomaat aan de Brouwerijstraat. De kracht van deze explosie was zo groot dat onderdelen van de automaat ver in het rond vlogen. Eén onderdeel boorde zich in de gevel van een pand aan de overzijde van de straat. De daders gingen er op twee motoren vandoor. Door oplettende getuigen kon de politie na een korte achtervolging twee verdachten met een deel van de buit aanhouden. De andere verdachte(n) ontkwam(en). Het onderzoek is nog in volle gang. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

 

Bron: OM

 

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Oldenzaal | 112 alarmeringen Oldenzaal | Goedkoop Tanken in Oldenzaal | Supermarkten in Oldenzaal | Weerbericht Oldenzaal